“Preserving Intangible Heritage in Japan: The Role of the lemoto System” Japanese 「Art: Critical and Primary Sources (London: Bloomsbury, 2018)
“The Three Great Rare Tastes’ in Japanese Culinary History: Sea Cucumber Entrails, Sea Urchin Gonads and Mullet Roe” Offal: Rejected and Reclaimed Food (London: Prospect Books, 2017)
“Establishing Power in Intercultural Communication,” 立教・異文化コミュニケーション学会記念論文集(立教大学, 2016)
“‘That Was Good’ : Eating, Drinking, and the Etiquette of Slurping in Japan” Food and Communication (London: Prospect Books, 2016)
“Preservation and Continuity in Japan’s Traditional Crafts: The Silk Weavers of Kyoto” Sharing Cultures (Portugal: Greenlines Institute, 2015)
“Unmaking Japanese Food: Washoku and Intangible Heritage Designation” Food Studies (2015)
学会発表
“Reclaiming Japanese Food and Identity” Food & Society, マレーシア・マレーシア国民大学(2017年11月)
“Landscaping Food and Identity: Rice Paddy Art in Japan” Oxford Symposium on Food and Cookery, イギリス・オックスフォード大学(2017年7月)
“Sushi Leaves Home: Japanese Food and Identity Outside Japan” SIEF (Société Internationale d’Ethnologie et de Folklore),ドイツ・ゲッティンゲン大学(2017年3月)
“The Three Great Rare Tastes’ in Japanese Culinary History: Sea Cucumber Entrails, Sea Urchin Gonads and Mullet Roe” Oxford Symposium on Food and Cookery, イギリス・オックスフォード大学(2016年7月)
“Culinary Nationalism and Food Heritage: The Case of Japan” Association of Critical Heritage Studies, カナダ・ケベック大学モントリオール校(2016年6月)
“Defining Washoku: Japanese Food Heritage Before and After UNESCO Inscription” Association of Critical Heritage Studies, カナダ・ケベック大学モントリオール校(2016年6月)
翻訳書
JOY FOR ALL(原著「万人幸福の葉」)(新世書房, 2012)
Introduction to RINRI(原著「純粋倫理入門」)(新世書房, 2016)
その他
リヨン大学ジャンモネ校(フランス)大学院DYCLAM 特別講師(文化遺産研究)
国際学術誌Anthropology of Food編集委員
国際学術誌Food Studies編集委員
学会 Heritage(ポルトガル)学術委員
こぶりな Roboto
研究テーマ
有形・無形文化遺産研究
日本文化研究
物質文化研究
社会・文化人類学研究
学歴
1994年3月
京都大学 教育学部教育心理学科 卒業
2004年9月
早稲田大学大学院アジア太平洋研究科 修士課程 修了
2008年9月
立教大学大学院異文化コミュニケーション研究科 博士課程 修了
職歴
2008年9月-現在
一般社団法人倫理研究所 専門研究員
学位
PhD(博士)(異文化コミュニケーション学)
業績
学術論文
“Preserving Intangible Heritage in Japan: The Role of the lemoto System” Japanese 「Art: Critical and Primary Sources (London: Bloomsbury, 2018)
“The Three Great Rare Tastes’ in Japanese Culinary History: Sea Cucumber Entrails, Sea Urchin Gonads and Mullet Roe” Offal: Rejected and Reclaimed Food (London: Prospect Books, 2017)
“Establishing Power in Intercultural Communication,” 立教・異文化コミュニケーション学会記念論文集(立教大学, 2016)
“‘That Was Good’ : Eating, Drinking, and the Etiquette of Slurping in Japan” Food and Communication (London: Prospect Books, 2016)
“Preservation and Continuity in Japan’s Traditional Crafts: The Silk Weavers of Kyoto” Sharing Cultures (Portugal: Greenlines Institute, 2015)
“Unmaking Japanese Food: Washoku and Intangible Heritage Designation” Food Studies (2015)
学会発表
“Reclaiming Japanese Food and Identity” Food & Society, マレーシア・マレーシア国民大学(2017年11月)
“Landscaping Food and Identity: Rice Paddy Art in Japan” Oxford Symposium on Food and Cookery, イギリス・オックスフォード大学(2017年7月)
“Sushi Leaves Home: Japanese Food and Identity Outside Japan” SIEF (Société Internationale d’Ethnologie et de Folklore),ドイツ・ゲッティンゲン大学(2017年3月)
“The Three Great Rare Tastes’ in Japanese Culinary History: Sea Cucumber Entrails, Sea Urchin Gonads and Mullet Roe” Oxford Symposium on Food and Cookery, イギリス・オックスフォード大学(2016年7月)
“Culinary Nationalism and Food Heritage: The Case of Japan” Association of Critical Heritage Studies, カナダ・ケベック大学モントリオール校(2016年6月)
“Defining Washoku: Japanese Food Heritage Before and After UNESCO Inscription” Association of Critical Heritage Studies, カナダ・ケベック大学モントリオール校(2016年6月)
翻訳書
JOY FOR ALL(原著「万人幸福の葉」)(新世書房, 2012)
Introduction to RINRI(原著「純粋倫理入門」)(新世書房, 2016)
その他
リヨン大学ジャンモネ校(フランス)大学院DYCLAM 特別講師(文化遺産研究)
国際学術誌Anthropology of Food編集委員
国際学術誌Food Studies編集委員
学会 Heritage(ポルトガル)学術委員
こぶりな Open sans
研究テーマ
有形・無形文化遺産研究
日本文化研究
物質文化研究
社会・文化人類学研究
学歴
1994年3月
京都大学 教育学部教育心理学科 卒業
2004年9月
早稲田大学大学院アジア太平洋研究科 修士課程 修了
2008年9月
立教大学大学院異文化コミュニケーション研究科 博士課程 修了
職歴
2008年9月-現在
一般社団法人倫理研究所 専門研究員
学位
PhD(博士)(異文化コミュニケーション学)
業績
学術論文
“Preserving Intangible Heritage in Japan: The Role of the lemoto System” Japanese 「Art: Critical and Primary Sources (London: Bloomsbury, 2018)
“The Three Great Rare Tastes’ in Japanese Culinary History: Sea Cucumber Entrails, Sea Urchin Gonads and Mullet Roe” Offal: Rejected and Reclaimed Food (London: Prospect Books, 2017)
“Establishing Power in Intercultural Communication,” 立教・異文化コミュニケーション学会記念論文集(立教大学, 2016)
“‘That Was Good’ : Eating, Drinking, and the Etiquette of Slurping in Japan” Food and Communication (London: Prospect Books, 2016)
“Preservation and Continuity in Japan’s Traditional Crafts: The Silk Weavers of Kyoto” Sharing Cultures (Portugal: Greenlines Institute, 2015)
“Unmaking Japanese Food: Washoku and Intangible Heritage Designation” Food Studies (2015)
学会発表
“Reclaiming Japanese Food and Identity” Food & Society, マレーシア・マレーシア国民大学(2017年11月)
“Landscaping Food and Identity: Rice Paddy Art in Japan” Oxford Symposium on Food and Cookery, イギリス・オックスフォード大学(2017年7月)
“Sushi Leaves Home: Japanese Food and Identity Outside Japan” SIEF (Société Internationale d’Ethnologie et de Folklore),ドイツ・ゲッティンゲン大学(2017年3月)
“The Three Great Rare Tastes’ in Japanese Culinary History: Sea Cucumber Entrails, Sea Urchin Gonads and Mullet Roe” Oxford Symposium on Food and Cookery, イギリス・オックスフォード大学(2016年7月)
“Culinary Nationalism and Food Heritage: The Case of Japan” Association of Critical Heritage Studies, カナダ・ケベック大学モントリオール校(2016年6月)
“Defining Washoku: Japanese Food Heritage Before and After UNESCO Inscription” Association of Critical Heritage Studies, カナダ・ケベック大学モントリオール校(2016年6月)
翻訳書
JOY FOR ALL(原著「万人幸福の葉」)(新世書房, 2012)
Introduction to RINRI(原著「純粋倫理入門」)(新世書房, 2016)
その他
リヨン大学ジャンモネ校(フランス)大学院DYCLAM 特別講師(文化遺産研究)
国際学術誌Anthropology of Food編集委員
国際学術誌Food Studies編集委員
学会 Heritage(ポルトガル)学術委員
こぶりな Hind
研究テーマ
有形・無形文化遺産研究
日本文化研究
物質文化研究
社会・文化人類学研究
学歴
1994年3月
京都大学 教育学部教育心理学科 卒業
2004年9月
早稲田大学大学院アジア太平洋研究科 修士課程 修了
2008年9月
立教大学大学院異文化コミュニケーション研究科 博士課程 修了
職歴
2008年9月-現在
一般社団法人倫理研究所 専門研究員
学位
PhD(博士)(異文化コミュニケーション学)
業績
学術論文
“Preserving Intangible Heritage in Japan: The Role of the lemoto System” Japanese 「Art: Critical and Primary Sources (London: Bloomsbury, 2018)
“The Three Great Rare Tastes’ in Japanese Culinary History: Sea Cucumber Entrails, Sea Urchin Gonads and Mullet Roe” Offal: Rejected and Reclaimed Food (London: Prospect Books, 2017)
“Establishing Power in Intercultural Communication,” 立教・異文化コミュニケーション学会記念論文集(立教大学, 2016)
“‘That Was Good’ : Eating, Drinking, and the Etiquette of Slurping in Japan” Food and Communication (London: Prospect Books, 2016)
“Preservation and Continuity in Japan’s Traditional Crafts: The Silk Weavers of Kyoto” Sharing Cultures (Portugal: Greenlines Institute, 2015)
“Unmaking Japanese Food: Washoku and Intangible Heritage Designation” Food Studies (2015)
学会発表
“Reclaiming Japanese Food and Identity” Food & Society, マレーシア・マレーシア国民大学(2017年11月)
“Landscaping Food and Identity: Rice Paddy Art in Japan” Oxford Symposium on Food and Cookery, イギリス・オックスフォード大学(2017年7月)
“Sushi Leaves Home: Japanese Food and Identity Outside Japan” SIEF (Société Internationale d’Ethnologie et de Folklore),ドイツ・ゲッティンゲン大学(2017年3月)
“The Three Great Rare Tastes’ in Japanese Culinary History: Sea Cucumber Entrails, Sea Urchin Gonads and Mullet Roe” Oxford Symposium on Food and Cookery, イギリス・オックスフォード大学(2016年7月)
“Culinary Nationalism and Food Heritage: The Case of Japan” Association of Critical Heritage Studies, カナダ・ケベック大学モントリオール校(2016年6月)
“Defining Washoku: Japanese Food Heritage Before and After UNESCO Inscription” Association of Critical Heritage Studies, カナダ・ケベック大学モントリオール校(2016年6月)
翻訳書
JOY FOR ALL(原著「万人幸福の葉」)(新世書房, 2012)
Introduction to RINRI(原著「純粋倫理入門」)(新世書房, 2016)
その他
リヨン大学ジャンモネ校(フランス)大学院DYCLAM 特別講師(文化遺産研究)
国際学術誌Anthropology of Food編集委員
国際学術誌Food Studies編集委員
学会 Heritage(ポルトガル)学術委員
こぶりな Benton
研究テーマ
有形・無形文化遺産研究
日本文化研究
物質文化研究
社会・文化人類学研究
学歴
1994年3月
京都大学 教育学部教育心理学科 卒業
2004年9月
早稲田大学大学院アジア太平洋研究科 修士課程 修了
2008年9月
立教大学大学院異文化コミュニケーション研究科 博士課程 修了
職歴
2008年9月-現在
一般社団法人倫理研究所 専門研究員
学位
PhD(博士)(異文化コミュニケーション学)
業績
学術論文
“Preserving Intangible Heritage in Japan: The Role of the lemoto System” Japanese 「Art: Critical and Primary Sources (London: Bloomsbury, 2018)
“The Three Great Rare Tastes’ in Japanese Culinary History: Sea Cucumber Entrails, Sea Urchin Gonads and Mullet Roe” Offal: Rejected and Reclaimed Food (London: Prospect Books, 2017)
“Establishing Power in Intercultural Communication,” 立教・異文化コミュニケーション学会記念論文集(立教大学, 2016)
“‘That Was Good’ : Eating, Drinking, and the Etiquette of Slurping in Japan” Food and Communication (London: Prospect Books, 2016)
“Preservation and Continuity in Japan’s Traditional Crafts: The Silk Weavers of Kyoto” Sharing Cultures (Portugal: Greenlines Institute, 2015)
“Unmaking Japanese Food: Washoku and Intangible Heritage Designation” Food Studies (2015)
学会発表
“Reclaiming Japanese Food and Identity” Food & Society, マレーシア・マレーシア国民大学(2017年11月)
“Landscaping Food and Identity: Rice Paddy Art in Japan” Oxford Symposium on Food and Cookery, イギリス・オックスフォード大学(2017年7月)
“Sushi Leaves Home: Japanese Food and Identity Outside Japan” SIEF (Société Internationale d’Ethnologie et de Folklore),ドイツ・ゲッティンゲン大学(2017年3月)
“The Three Great Rare Tastes’ in Japanese Culinary History: Sea Cucumber Entrails, Sea Urchin Gonads and Mullet Roe” Oxford Symposium on Food and Cookery, イギリス・オックスフォード大学(2016年7月)
“Culinary Nationalism and Food Heritage: The Case of Japan” Association of Critical Heritage Studies, カナダ・ケベック大学モントリオール校(2016年6月)
“Defining Washoku: Japanese Food Heritage Before and After UNESCO Inscription” Association of Critical Heritage Studies, カナダ・ケベック大学モントリオール校(2016年6月)